Moosikorvikesed

dsc_0019

Mehed on teinekord jubedad tüütused. Näiteks siis, kui toovad endale laupäeva hommikul poest värskeid saiakesi ja hakkavad neid sööma samal ajal kui mina parajasti köögilaua taga oma hilist hommikukohvi lõpetan. Sest teinekord ma tahaks ka. Õnneks on alternatiive, millega süsivesikute suhtes tundlikud natuurid ka maiustada võivad.

MOOSIKORVIKESED

100 g võid
4 muna
3 spl erütritooli
1 dl kookosjahu
1 dl pofiberit
1 tl küpsetuspulbrit
vaarikatoormoosi või mingit muud suhkruta moosi või marju korvikeste täiteks

Sulata või, vahusta või hulka kõigepealt erütritool (või näiteks stevia) ja seejärel munad. Sega kuivad ained eraldi nõus omavahel kokku, vala jahud munasegusse ja mikserda kõik taignaks kokku. Paiguta taigen muffinivormidesse selliselt, et jääksid seest õõnsad korvikesed. Küpseta 200 kraadiga 15 minutit. Jahtunud korvikesed täida moosi või marjadega. Eriti mõnus oleks neile peale panna ka natuke vahukoort või miskit toorjuustukreemi.

Sellest taignakogusest saab 12 korvikest. Mul kerkisid korvikesed ahjus nii jämedaks, et pidin neile moosi jaoks teelusikaotsaga augud sisse uuristama. No tegelikult ma sõin need keskelt tühjemaks, sest igavesed mõnusad küpsetised on need ka ilma moosita 🙂

EDIT: Teine katse tuli juba palju parem. Peab ikka taigna korralikult mööda vormi ääri laiali vajutama, siis on ka peale kerkimist kausikese kuju alles.

dsc_0025

dsc_0027

3 thoughts on “Moosikorvikesed”

  1. Oh, jess! Nii õigel hetkel. Mul just isu sellise kraami järele. Neid võiks täitsa soolaseks ka timmida. Korvikesed magustajata ja peale pasteeti või avokaadost, kalamarjast mingit kreemi. Kindlasti sobib koogipõhjaks ka. Aitüma ja postita ikka!

  2. Mõtlesin ka, et peaks soolaseid tegema, paneks mingit muna-tuunikalasegu sisse, näiteks. Need magusad kadusid küll laualt nii kiiresti nagu poleks olnudki, sõime neid vahukoorega.

    1. Palusin mehel neid korvikesi küpsetada, juba ahjus. Nii võib ta ju endale saiakesi tuua küll vahel 🙂

Kommenteerimine on suletud.