Mahlane kohupiimakook

dsc_0201Olen jätkuvalt kohupiima lainel. Seekord küpsetasin ümmarguses lahtikäivas vormis ja nimetasin ta kohupiimakoogiks. Tahtsin teha hästi kaneelise asja, aga juhtus nii, et kaneeli oli napilt üks teelusikatäis järel, mistap täiendasin maitseid hoopiski vanilliga. Mu kook on väga magus, et piisaks väikesest tükikesest piduliku söömaaja punktiks.

MAHLANE KOHUPIIMAKOOK

6 pakki 200g lahjat kohupiima
6 muna
6-8 spl erütritooli (tee nii magus kui maitseb)
125g võid
2 dl pofiberit
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl kaneeli
Bourboni vanilli teelusikaotsaga (pigem rohkem kui vähem)

Vahusta munad erütritooliga ja sega hulka sulatatud või. Järgmisena läheb taignasse küpsetuspulbri ja maitseainetega segatud pofiber ja kõige lõpuks kohupiim. Mikserda ühtlaseks massiks. Määri koogivorm võiga ja vala tainas vormi. Küpseb 200 kraadi juures 55 minutit.

Tainas oli nii paks, et seda pidi vormi pigem kühveldama kui valama, aga kook ise tuli hästi mahlane. Vanilli maitse ja lõhn käivad üle ja see teeb koogi eriti hõrguks. Jube magus on, kui panna taignasse kaheksa supilusikatäit erütritooli, aga pühadeks sobib selline hästi. Plaan oli süüa kohupiimakooki vahukoore ja moosiga (mõlemad muidugi suhkruta), aga ei raatsinudki sellele enam midagi lisada. Niisamagi on hirmus hea 🙂