Vaarika-beseerull

BESEE:
8 toasooja munavalget
6-8 spl peeneks jahvatatud erütritooli (nagu tuhksuhkur)
näpuotsaga soola
kaunistuseks mandlilaaste

TÄIDIS:
300 g maitsestamata kohupiimapastat
400 ml vahukoort (maitsesta erütritooli või steviaga)
natuke vanilli
vaarikaid

Vahusta munavalged näpuotsatäie soolaga kõvaks vahuks. Kui vaht hakkab parajaks saama, lisa ühe supilusika kaupa erütritool ja vahusta seni, kuni vahust saab kenasid torne teha (vaata pildilt).

Laota munavalgevaht küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile ja silu ühtlaseks. Puista peale mandlilaastud. Küpseta 160 kraadiga 30 minutit.

Kui besee on küpsenud, võta see ahjust välja, laota peale leht küpsetuspaberit ja lase jahtuda. Keera besee (kahe küpsetuspaberi vahel) ettevaatlikult teistpidi ja eemalda paber, mille peal besee küpses. Kui besee on liialt paberi külge jäänud, saad seda noa abil lahti urgitseda. Vahusta vahukoor ja kohupiimapasta, lisa vanill, maitsesta kohupiimavaht endale sobiva magustajaga täpselt nii magusaks nagu soovid. Väga magusa besee korral on pigem hea, kui kreem seal vahel ei ole magus. Laota kohupiimavaht beseele ja kata vaarikatega.

Besee saad murdumata rulli keerata siis, kui kohupiimavaht on seda natuke aega niisutanud. Rullimiseks kasuta besee all olevat küpsetuspaberit, seda kergitades. Rullimine ongi vaarika-beseerulli tegemise juures ainuke keeruline osa. Õnneks sellest maitse ei muutu, kui ta natukene katki läheb 🙂