Porgandisai

Siin blogis on pikalt vaikus olnud, sest mu tööd ja magistriõpingud ei jäta enam üldse hobideks aega. Vahel siiski küpsetan midagi ja täna tegin üle hulga aja midagi päris uut. Märkasin eile sotsiaalmeedias ühte rootsikeelset porgandisaia retsepti, aga kuna oli kiire tööpäev, siis kaotasin selle ära. Täna proovisin mälu järgi midagi sarnast teha. Väga hea tuli.

Porgandist tulevaid imenduvaid süsivesikuid on terve pätsi peale umbes 17 grammi. Lisaks annavad süsivesikuid ka seemned, aga ühe viilu kohta jääb imenduvaid süsivesikuid ikkagi väga vähe. See-eest on saias palju kiudaineid.

PORGANDISAI

6 muna
0,5 tl soola
2 spl fiberhuski
8 spl pofiberit
3 tl küpsetuspulbrit
2 spl chiaseemneid
3-4 spl päevalilleseemneid
300 g toorest peenelt riivitud porgandit
natuke vanilli (või miks ka mitte kardemoni)
peale puistamiseks seesamiseemneid

Vahusta munad ja riivi porgand. Sega kõik kuivad ained omavahel kokku. Lisa jahu- ja seemnesegu munavahule, kõige viimasena sega taignasse riivitud porgand. Küpseta 180 kraadiga 45 minutit. Kasuta küpsetamiseks silikoonist leivavormi.

Olenevalt porgandi magususest saab selle retsepti järgi pigem magusa saia. Ole loominguline, kasuta erinevaid seemneid või ka pähkleid ja mandleid. Porgandisai näeb ilus värviline välja ja sobib hästi pidulauale.

FacebookTwitterEmail