Majoneesisai

Ma tean, et majoneesisai kõlab veidralt, aga kuidagi teisiti ei oska nimetada saia, mille taigna peamine erinevus siinsetest teistest leiutistest on majonees tema koostises. Tegemist on järjekordselt retseptiga, mis sündis olemasolevast materjalist, sest keegi siin majas ei viitsinud poodi minna. Kui kapis oleks olnud hapukoort, oleksin taigna teinud sellega, aga kuna polnud, siis katsetasin majoneesiga. Saia erinevus mitmetest teistest väheste süsivesikutega küpsetistest, mida olen teinud, on veel selles, et siin sees on väga vähe muna. Ja ometi on lõpptulemus mõnusalt kohev ja hõrk.

MAJONEESISAI
2 muna
2 spl pulbrilist erütritooli (tellin siit ja ise peenestan: https://www.magusained.ee/)
2 spl majoneesi (kasutan Hellmannsi, sest see maitseb meile)
2 spl psülliumit (seda saab näiteks suurematest Coopidest või ökopoest)
1 dl mandlijahu
1 dl pofiberit (tellin Semperi oma Prismamarketist)
2 tl küpsetuspulbrit
natuke vanilli ja kardemoni

Vahusta munad erütritooliga, lisa majonees ja kokku segatud kuivad ained. Vahusta veel natuke, pane tainas vormi ja puista peale seesamiseemneid. Las tainas seisab ja paisub seni kuni ahi soojeneb 180 kraadini. Küpseta 25 minutit.

Majoneesisai ongi päriselt nii hea nagu välja paistab 🙂