Riiklik tunnustus

Sain oma tervisejuhi eriala diplomitöö eest üliõpilaste teadustööde riiklikul konkursil Sotsiaalministeeriumi eripreemia. Konkursile esitati 482 tööd 33-st ülikoolist, sealhulgas 17-st välisülikoolist, sellepärast olen üllatunud ja ääretult tänulik, et mu tööd märgati. Uurimus “Eesti täiskasvanud diabeetikute teadlikkus tervislikust toitumisest” on leitav siin blogis eelmise postituse kaudu, aga olemas ka Tallinna Ülikooli andmebaasis ETERA.

Tunnen, et seda preemiat võib võtta kui kingitust kõigile diabeediga inimestele Eestis, sest kui tõenduspõhine info on ministeeriumis laual, hakkavad ehk viimaks muutuma ka diabeetikute toitumist käsitlevad riiklikud ettekirjutused. Diabeetikute toitumise teema muutub arvestades üleilmset ravimikriisi iga päevaga aina olulisemaks, sest teadlased ennustavad insuliini kriisi juba aastaks 2030.  Tark oleks Eestilgi selleks valmis olla ja suunata diabeediga inimesed toituma nii, et nende ravimivajadus ei oleks nii suur nagu see on täna.