Ühe nädala toiduvalik

Kuna olen vilets retseptikirjutaja, siis näitan lihtsalt natuke toidupilte. See on üks valik lõuna- ja õhtusöökidest, mida mina igapäevaselt söön. Kord nädalas on ette tulnud ka üks magustoit, aga muidu üldiselt ma magusasõber ei ole ja õhtusöögi lõpetuseks võtan pigem ruudu tumedat šokolaadi (85% kakaoga).

Mu põhitoit on jätkuvalt köögivili, sinna juurde võtan kas liha, kala või muna. Ma millegipärast unustan munaroad järjekindlalt pildistamata, sellepärast neid tänases pildivalikus pole, aga mõnel korral nädalas ma neid ikka söön. Olen saanud kriitikat, et nii ei saa ju süüa ja nii vähe süsivesikuid ei ole tervislik ja mida kõike veel. Need toidud siin on mulle väga sobilikud, neist saan kätte kõik eluks vajaliku ja hoian ka oma veresuhkru mõnusalt madalal. Söön kaks korda päevas, kõht on pikalt täis ja isusid peal ei käi. Toitumine on ääretult individuaalne, mis sobib ühele, ei sobi teisele. Mulle sobib üle kõige köögivili ja ei leidu vast isegi ühtegi arsti ega toitumisasjatundjat, kes julgeks väita, et see ei ole tervislik.

dsc_0028

dsc_0014 Veidi udune pilt, aga see siin on suvikõrvitsavorm kuuseriisikate, juustu ja hapukoorega. Ilma lihata.

dsc_0031

dsc_0037 Meie pere lemmik punane supp, mille kohta ma seljanka ei või öelda, sest päris klassikalised seljanka komponendid siin sees ei käi. Annan supile paksust šampinjonidega ja maitset suitsuvorstiga.

dsc_0046 Peekonis küpsetatud verivorstid pannil või sees hautatud lillkapsaga. Verivorsti söön harva, sest neis enamasti on süsivesikuid liiga palju. Kui oled diabeetik, siis ole verivorstidega ettevaatlik, mõned vorstid on väga süsivesikurohked.

dsc_0063 Grillkana ja rukkola-tomati-kurgi-rohelise sibulaga salat. Salat on tehtud majoneesiga ja vahel käib sinna sisse ka keedumuna.

dsc_0064 Erütritooliga magustatud vahukoor metsmaasikatega, peale puistasin jahvatatud pohli. Kuivatasin ühe laari pohli ja lasin kohviveskiga peeneks, mõnus hapu pulber on.

dsc_0073 Mu lemmik köögivili kanagrillvorstiga ja majoneesise kukeseenesalatiga. Ostan neid külmutatud brokkoli-lillkapsa-porgandi segusid Säästumarketist. Praen köögivilja rohke või sees pannil kaane all. Ei ole vaja enne üles sulatada, saavad niigi kiiresti valmis ja ongi hea, kui ka natuke krõmpsud jäävad.

dsc_0074 Nüüd ma enam ei mäleta, mis liha siin pildil on. Suurem osa taldrikust on rukkola, kurk ja paprika, mille tipus Hellmannsi majonees.

Seda tüüpi söögid mul ongi, kolmandat aastat juba põhirõhuga köögiviljal.