Lihtne ahjuroog

dsc_0079 Siin pildil on üks lihtne juurviljaroog sealihaga. Ütlen kohe alustuseks ära, et see toit tuleb nii magus, et diabeetikud peaksid sihukese söömisel olema ettevaatlikud, sest rohkete süsivesikutega juurviljad ei pruugi olla hea valik. Kui oled veresuhkru hüppamistega kimpus, siis magus porgand jäta kindlasti ära ja asenda mõne muu köögiviljaga. Kuna see väga individuaalne on, mis kellelgi veresuhkrut kergitab, siis soovitan valikud teha muidugi eelkõige enda kogemusest ja vajadustest lähtuvalt. Kaalulangetajale või muidu tervele inimesele on see pajaroog üks väga mõnus söök.

Tükeldasin porgandi, kaalika ja juurselleri suurteks kangideks, lihatükid jätsin ka üsna suured. Potti läks veel üks terve küüslaugumugul, küüned koorisin, aga ei tükeldanud. Maitseks panin natuke jodeeritud soola ja üsna julgelt purustatud musta terapipart. Küpses see roog klaaskaanega ahjupotis 200 kraadi juures peaaegu 2,5 tundi.

See on üks seda sorti söögitegemine, et ei juhtu midagi kui poti ahju unustad mõneks ajaks. Pikalt küpsetades lähevad nii juurviljad kui liha väga pehmeks. Kuna kiirustasin sel hetkel korvpallimängule, kui toit just ahjus valmis sai, keerasin lihtsalt ahju kinni ja jätsin poti ahju. Mängult tulles oli paras soe söök ootamas ja ma kinnitan teile, et see maitses nii paganase hästi, et mina ühe portsuga piirduda ei suutnud.